Recepten


Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin.

INGREDIENTEN 4 personen
400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti.
3 kipfilets
olijfolie
1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries )
1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ).
1 bakje kastanje champignons
50 gr pijnboompitten, licht geroosterd
6 – 7 zongedroogde tomaten.
peper & zout naar smaak
eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.
Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.
Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.
Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi
de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de
kipfilet blokjes bruin op hoog vuur.
Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten.
( �”f bak deze apart voor een knapperiger resultaat )
Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas.
Schep zachtjes om.
Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.
Serveertips

Schep de pasta in een diep bord en schep daarop de saus.
Garneer met geraspte (Parmezaanse) kaas.
Bon appétit !


Paella

INGREDIENTEN 6 personen

6 teentjes knoflook, fijngehakt,
2 eetlepels fijngehakte peterselie,
? theelepel verkruimelde saffraandraadjes
zout
versgemalen peper naar smaak
een kleine kip van ongeveer 1 kilo
250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd
250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes.
12 grote garnalen, niet gepeld
24 kleine mosselen, schoongemaakt
125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm
1,5 liter kippenbouillon of visbouillon
8 eetlepels olijfolie
1 ui fijngehakt
2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden
2 middelgrote tomaten, fijngesneden
50 gram diepgevroren of verse erwten
2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton
700 gram kortkorrelige rijst
partjes citroen

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

Berijdingswijze

Snijd de kip vleugels in 2 stukken, verdeel de rest van de kip in vieren, hak die dan met een hakmes in stukken van 5 cm. Bestrooi alles met zout.
Houd de bouillon tegen de kook aan.
Verwarm een gasoven voor tot 200?C.
Verhit 6 eetlepels olijfolie in een paellapan met een doorsnede van 40 cm ( of en ondiepe casserole van dezelfde maat), zet hem zo nodig op twee branders.
Bak de kip bij hoge temperatuur in een minuut of 5 bruin (maar niet helemaal gaar), keer de stukken een keer. Doe die over op een bord.
Doe de resterende 2 eetlepels olie in de pan. Meng hier de ui, knoflook, gehakt rode paprika door en laat dit iets zacht worden. Roer de tomaten erdoor, laat die 2 minuten pruttelen en roer de paprikapoeder, verkruimelde saffraandraadjes, peterselie en de rijst erdoor.
Schenk de warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Maak het op smaak af met zout en peper. Voeg de inktvis, zeeduivel, chorizo en de erwten toe laat die een minuut of twee pruttelen tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er toch nog voldoende vocht over is om de rijst te garen.
Schik kip, garnalen, de reepjes paprika en de mosselen op de rijst en zet de pan in de oven 10 tot 12 minuten. Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met een schoon vochtige theedoek en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is. Garneer dan met partjes citroen.


Pittige visschotel

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2015
INGREDIENTEN 4 personen
2 el arachideolie
40 gr boter
2 sjalotjes, heel fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, heel fijn gesnipperd
1 Spaans pepertje, heel fijngesneden
1 el kerriepoeder madras
400 gr kabeljauw-of andere witvisfilet, in blokken
1 dl visbouillon
3,5 DL kokosmelk
Fijngesneden peterselie of koriander
Gebakken uitjes

Wil je een keer een lekkerpittig visgerecht? Dan is deze een aanrader!

Bereidingswijze

Verwarm de olie en de boter in de pan of de wok.
Fruit hierin de sjalotjes, knoflook, pepertje en kerriepoeder in aan.
De vis erbij en even meebakken, voorzichtig omdraaien.
Blus af met de bouillon en de kokosmelk en laat op rustig vuur een minuut of 20 stoven.
Roer voorzichtig regelmatig om, probeer de vis blokken heel te laten.
Heel erg is het niet als ze uit elkaar vallen, maar als je het kan voorkomen….
Als de vis gaar is bestrooien met de peterselie/koriander en de gefruite uitjes.
Direct opdienen en Smullen maar, eet smakelijk!

Serveertips

Lekker met basmati of pandanrijst en (Chinese) broccoli!


Provencaalse kipstoofpot

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min
INGREDIENTEN 4 personen
4 kippenbouten
4 el olijfolie
100 g spekreepjes, gerookt
3 teentjes knoflook, in vieren
1 ui, in partjes
500 g vastkokende aardappelen,
geschild en in stukken
100 g zwarte olijven
250 g cherrytomaatjes
2 verse laurierblaadjes
6 takjes verse tijm
100 ml droge witte wijn
Bereidingswijze

1.Snijd kippenbouten met groot glad mes precies door het gewricht in drumsticks en dijstukken. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bak de stukken kip in een grote braadpan met olijfolie op hoog vuur in ge deelten rondom bruin. Leg de stukken kip op een bord.

2. Bak de spekreepjes, knoflook en ui 2 minuten in het bakvet. Schep aardappel, olijven en cherrytomaatjes erdoor en leg de stukken kip ertussen. Steek de kruiden tussen de kip en schenk de wijn en tomatensap erbij.

3. Stoof het gerecht met de deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar. Schep alles regelmatig om. Laat eventueel nog wat van het vocht verdampen. Serveer met stokbrood en een frisse salade.


Chocolate Chip Cookie Cake

Men neme (voor 1 cake):
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 175 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 200 gram lichte basterdsuiker
– 1 ei + 1 eigeel (op kamertemperatuur)
– 2 theelepels maizena
– 1 theelepel bakpoeder
– 150 gram pure chocolade (of echte chocolate chips)
– 2 theelepels vanillepoeder (vanillesuiker kan ook)
– snufje zout

En zo doe het: 
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Mix de boter met een mixer en een kom of in een keukenmachine glad.
– Voeg vervolgens de suiker toe en meng weer goed door elkaar.
– Meng dan het ei, de eidooier, de vanillepoeder (of suiker) hierdoor.
– Meng in een andere kom het meel, de maïzena en het bakpoeder door elkaar en voeg vervolgens geleidelijk door het suikermengsel.
– Maal of hak met een mes de chocolade tot stukjes en roer tot slot door het dikke beslag.
– Schep dit vervolgens in een ingevette ronde taartvorm.
– Zet de vorm in de oven en bak in zo’n 25-30 minuten mooi goudbruin.
– Haal de cake dan uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd in punten.

Duur: 40 minuten


Krokante kabeljauw met puree

Een kabeljauwfilet met een krokante topping van ontbijtspek. Da’s ziltig en zout. En dat met het zoete van de zoete aardappelpuree en het zurige van de limoen maakt het gewoon helemaal af. En haricotverts voor eenknapperige bite. Top gewoon. Komt -ie!

Men neme (voor 2 personen):
– 4 zoete aardappels
– 2 kabeljauwfilets
– 6 plakjes ontbijtspek
– 1 bakje haricoverts
– 1 limoen

En zo doe je het:
– Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in een pannetje met wat kokend water in zo’n kleine 10 minuten gaar.
– Voeg de laatste 4 minuten de haricotverts aan het water toe.
– Verwarm een scheutje olie in een goede koekenpan (Nina en ik hebben koekenpannen van Ballarini, echt top pannen!), dep de kabeljauwfilets droog en leg ze in de koekenpan. Bestrooi met peper en een heel klein beetje zout (het spek is ook al zout).
– Bedek de bovenkanten van de visjes met het ontbijtspek.
Draai de visjes na ongeveer 6 minuten om en bak de spekkant ook nog zo’n 6 minuutjes.
– Giet de zoete aardappel af, voeg wat peper, zout en een heel klein beetje olijfolie toe en prak de aardappel fijn met een vork.
– Verdeel de puree over de borden, leg de haricoverts bovenop de puree, gevolgd door de visjes.
– Serveer met partjes limoen.

Eet smakelijk!

Duur: 20 minuten


Zalmfilet met knoflook-tomatensaus

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN 4 personen

Olijfolie
1 bol verse, jonge knoflook, in dunne plakjes (anders 2 teentjes fijngehakte knoflook)
1 venkelknol in plakjes gesneden
4 verse dikke zalmfilets
1 citroen, de helft in dunne schijfjes
een handvol elk van verse munt en dille
olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zeezout

Bereidingswijze

Verwarm een flinke scheut olie in een hete pan en fruit de knoflook tot deze zacht is en karamelliseert. Doe de tomaten erbij en laat deze stukgaren. Verwarm in een andere pan de olie op middelhoog vuur. Bestrooi de zalm met zout en peper en bak ze, met het vel naar beneden, 3 minuten. Keer de vis, doe de schijfjes citroen in de pan, en bak dit nog 2 minuten, of tot de zalm gaar is. Roer de munt en dille door de saus, schenk dit over de zalm en serveer meteen.

Serveertips

Lekker met een aardappelvariatie naar keuze.